top of page

KNAG Dag 2022 - Tijd voor Geografie

In een jaar tijd tweemaal een groots opgezette KNAG Dag en weer was het een doorslaand succes. Tijdens deze uitverkochte editie verzorgde we met Darel Educatie een interactieve workshop in de Laden-en Lossen ruimte van de Flint in Amersfoort. Een spannende en intieme setting waar de inhoud en de urgentie van onze masterclasses goed voor het voetlicht kon worden gebracht.

Het thema van deze KNAG dag was Tijd voor Geografie, waarbij werd ingegaan op het belang van geografie voor het verleden, heden en de toekomst. Welke geologische ontwikkelingen waren er duizenden jaren geleden en wat merken we daar tegenwoordig van? Hoe zorgen we voor een goede leefomgeving nu en in de toekomst?


De link naar geologische ontwikkelingen van duizenden, miljoenen jaren geleden die de basis hebben gelegd voor de fossiele brandstoffen die we vandaag de dag gebruiken is dan snel gemaakt. Wat is de historie van het gebruik van deze super efficiënte energiebron en wat heeft het ons gebracht? Zijn er werkbare, duurzame alternatieven en hoe zorgen we voor een goede leefomgeving nu en in de toekomst?


De goed bezochte workshop prikkelde de deelnemers tot nadenken over hun eigen rol en medeverantwoordelijkheid voor deze uitdaging en gaf handvatten hoe de leerlingen en de samenleving te kunnen motiveren in plaats van polariseren.

Comments


EducationLogo_4x.png
bottom of page