top of page

Finale versie Switch City rolt van de band!

Na ruim een jaar proefdraaien op scholen in heel Nederland en finetunen, zijn de speldozen nu dan echt van de band gerold en klaar om gespeeld te worden: Switch City, a serious game....♟⚡Gefeliciteerd Com'n Good GamesJeroen van Welsenes en Gijs J. van Nes, you did it!


Het energietransitie bordspel, dat wordt ondersteund met een live dashboard waarop de scores worden bijgehouden, is een aanvulling op De energietransitie masterclass van Darel Education . Alle kennis die de leerlingen tijdens de gastles opdoen, kunnen ze in het bordspel toepassen.


Elke team heeft een energiebehoefte om de wijk draaiend te houden, maar er is ook het gezamenlijk doel om de hele stad te verduurzamen terwijl er toch voldoende energie is voor iedereen. Na iedere ronde worden de teams langs de CO2-meetlat gelegd...


Is de winnaar het team dat het hardst onderhandelt of zijn er meer kanten aan dit spel? Spelenderwijs komen de leerlingen erachter dat alle teams verschillende belangen hebben maar dat samenwerken nodig is om het gezamenlijke doel te halen!


Lees ook deze publicatie in de NVOX:


Switch City NVOX dec 2023
.pdf
Download PDF • 1.74MBComments


EducationLogo_4x.png
bottom of page