top of page

De aftrap van de klimaatweek was dit jaar weer op het Festival Futura in Vught en het liep STORM, 25 geïnteresseerde buurtgenoten melden zich voor de mini-masterclass en er werd nog lang nagepraat over de energietransitie in Brabant…. Dank voor de uitnodiging en een dikke pluim voor Klimaatburgemeester @Jetske van Thielen!


De STORM werd echt serieus op het @Spieringshoek College in Schiedam…. Na het ochtendprogramma van de Energietransitie Masterclass werden alle leerlingen naar huis gestuurd vanwege de harde wind. Maar niet getreurd, we mogen nog een keer terugkomen om Switch City te spelen!


In Den Haag was de STORM inmiddels gaan liggen maar bij de masterclass voor professionals nog lang niet. Met presentaties van onder andere Green Village en SINKIT en volop gelegenheid voor discussie werd het een onstuimige en inspirerende dag met Albert Paardekam en Jelte Bosma stevig aan het roer.


En tenslotte waagden zich enkele honderden docenten scheikunde deze week door de STORM op weg naar Zeist voor het jaarlijkse chemie congres. In het kader van “Expeditie Chemie” waren we weer uitgenodigd om 3 workshops voor docenten te verzorgen. Wat een gemotiveerde en enthousiaste groep docenten, veel respect!


Wat een Klimaatweek… volgend jaar weer??
Twee bomvolle dagen waren we te gast met de Energietransitie Masterclass bij het ROC Mondriaan aan de Tinwerf. De leerlingen van het Corbulo College uit Voorburg waren er deze dagen onder dak voor een gevarieerd programma. 6 groepen leerlingen bezochten er onder andere de escaperoom en de energietransitie masterclass.We timmeren langzaam maar zeker aan de weg met onze VMBO en MBO programma's omdat we de noodzaak en de urgentie voelen ook deze groep jongeren te informeren en te enthousiasmeren om een bijdrage te gaan leveren aan de energietransitie.


In dit interactieve programma van een 2 uur tot een halve dag ligt de nadruk op de kansen die de energietransitie creëert. We kunnen dit programma op non-profit basis aanbieden, ook bij jou op school!


De Energietransitie Masterclass ook op jouw VMBO of MBO? We komen graag!

Met de Energietransitie Masterclass op deze Dag van de Duurzaamheid te gast bij de Driestar in Gouda.

In de ochtend verzorgen we een interactieve masterclass met o.a. de klimaatklok en de postersessie. Wat een creativiteit! Daarna kunnen de leerlingen in de middag al hun opgedane kennis en vaardigheid inzetten bij het spelen van Switch City, a serious game…. Gezien de discussies bij de afronding van de gastles is er deze Dag van de Duurzaamheid in Gouda genoeg stof voor reflectie.Hebben jullie op school een themadag of week waarop je aandacht wilt geven duurzaamheid en energietransitie? Deze masterclasses zijn ontworpen voor alle niveaus en profielen bovenbouw van het VO en MBO.


We komen ook graag naar jullie school!

EducationLogo_4x.png
bottom of page