Het Woudschoten Chemie Congres 2022 was weer een enerverend en inspirerend samenzijn met honderden Scheikunde docenten uit alle geledingen en uit het hele land. Darel Educatie verzorgde deze 32e van het Woudschoten Chemie Congres maar liefst drie werksessies waarbij de docenten werden meegenomen in de dynamiek van de Energietransitie Masterclass zoals we die op het VO bovenbouw en MBO verzorgen.


Het enthousiasme was groot en met name tijdens de workshop waarin het nieuwe spel “Switch City”, a serious game werd geïntroduceerd, wisten een aantal niet van ophouden! De feedback die we na het spelen van een paar rondes hebben opgehaald, was zeer waardevol en zal het spel alleen maar beter speelbaar en mooier maken.


Uiteraard zagen en spraken we ook “oude bekenden” van scholen waar we inmiddels al een aantal keer geweest zijn en mooi om te zien hoe de kruisbestuiving bij de scholen en docenten onderling werkt. We zijn alweer uitgenodigd op een aantal nieuwe scholen waar we met onze teams van gastdocenten en studenten vol enthousiasme naar afreizen in de komende maanden.


Kortom, volgend jaar weer Woudschoten, reken maar!

De week voor de herfstvakantie hebben we 14 masterclasses gegeven aan ruim 400 leerlingen! Een absoluut record, waar we dan ook bijzonder trots op zijn. Darel Education was te gast op het Visser ’t Hooft Lyceum Leiden, het Segbroek College in Den Haag en bij Portus Groene Hart in Barendrecht. Het waren masterclasses voor leerlingen van het VMBO, HAVO en VWO. Deze week hebben we ook de masterclasses in het Engels verzorgd voor 2 klassen tweetalig onderwijs (TTO). Daarnaast is ook het Serious Game “Switch City” weer gespeeld.

Sinds het begin van ons educatieprogramma in oktober 2018 hebben we nu 316 keer de masterclass energietransitie verzorgd, waar ruim 8000 middelbare scholieren aan hebben deelgenomen. De agenda zit aardig vol, dus begin 2023 verwachten wij de grens van 10.000 leerlingen te bereiken!

Bijgewerkt op: 31 aug.

Van 18 tot 20 juli speelden de 5 VWO klassen van het Maurick College in Vught het energietransitiespel “Switch City”. Het spel werd voorafgegaan door een masterclass die inzicht gaf aan in de dilemma’s en uitdagingen die bij de energietransitie komen kijken.

Het Maurick College had de primeur om het bordspel voor het eerst te spelen in de klas en zo de theorie van de ochtend zelf in de praktijk te brengen. De leerlingen kregen met een team een wijk toebedeeld van Switch City. Bijvoorbeeld een oude, te verduurzamen woonwijk, een nieuwbouwijk, tuinbouwgebied of industriegebied. Doel van het spel is om de hele stad te verduurzamen terwijl er voldoende energie is voor iedereen. Na iedere ronde worden de teams langs de CO2-meetlat gelegd om te zien of de duurzaamheidsdoelen worden gehaald.

Is de winnaar het team dat het hardst onderhandelt of zijn er meer kanten aan dit spel? Spelenderwijs kwamen de leerlingen erachter dat alle teams verschillende belangen hebben en dat samenwerken nodig is om het doel te halen. Dit is precies wat we nodig hebben om de energietransitie te laten slagen!

Het spel is ontwikkeld door Comm’n Good Games in samenwerking met Darel Educatie. Darel Educatie ontwikkelt en presenteert belangeloos educatiemodules op het voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs en bedrijven om breed maatschappelijk draagvlak te creëren voor de huidige energietransitie.

EducationLogo_4x.png